fredag 10 juni 2011

Rabarber- och jordgubbsmarmelad

Idag kokade jag ihop lite marmelad av syrlig, god rabarber och söta, färska, finska jordgubbar! Mums! Den blev verkligen god, receptet hittade jag på bloggen Söta Saker. Enkel var den också att göra.
Rabarber- och jordgubbsmarmelad:
3 dl rabarber
1/2 liter jordgubbar
4 dl syltsocker
1/2 vaniljstång

Värm rabarber och jordgubbar försiktigt i en kastrull tillsammans med syltsockret tills frukten blir mjuk. Skär vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen. Lägg även ner skalet. Sjud blandningen under omrörning tills den klarar ett marmeladprov. (Häll lite marmelad på en kall tallrik och dra med en sked ett spår i marmeladen. Om inte marmeladen flyter igen är den klar, om den gör det - fortsätt koka en stund till) Fiska upp vaniljstångsskalet, skumma av marmeladen och häll den på rena, torra glasburkar. Låt svalna och förvara i kylskåp.




















//Matilda

2 kommentarer:

  1. Kombinationen rabarber och jordgubbar har jag också tänkt prova någon dag! :)

    SvaraRadera
  2. Ja, det tycker jag att du ska prova! De blir verkligen gott! :)

    SvaraRadera