tisdag 19 augusti 2014

Kokos- och vit chokladmousse med limemarinerad mango

Alltså, mums! Detta blev bara så otroligt gott! Som jag sagt förut älskar jag verkligen kokos så himla mycket, samma sak med vit choklad. Även mango och lime är något av det godaste jag vet. Så vad kan gå fel när man kan kombinerar fyra av de bästa ingredienserna?! Nej precis, ingenting. Den perfekta desserten efter något kanske lite starkare eftersom den här är väldigt fräsch, syrlig och lätt.

Receptet på själva moussen kommer från Roy Fares bok "Sweet".





Kokos- och vit chokladmousse med limemarinerad mango:
4 - 6 port

100 g vit choklad
1/2 gelatinblad
75 g kokosmjölk (3/4 dl)
75 g vispgrädde (3/4 dl)
125 g vispgrädde (1 1/4 dl)

Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Koka upp kokosmjölk och 75 g vispgrädde. Häll grädden över chokladen och låt stå någon minut. Krama ur vattnet från gelatinet och tillsätt det i gräddblandningen. Vispa blandningen slät. Rör ner 125 g vispgrädde. Fortsätt vispa till en slät konsistens. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet över natten.

Limemarinerad mango:

1/2 mango
ca 2 msk florsocker
skal och saft från 1/2 lime

Garnering:

riven kokos
limeskal

Skala mangon och skär bort fruktköttet från kärnan. Tärna mangon i små bitar. Lägg i en skål och tillsätt florsocker, limeskal- och saft. Rör om och låt marineras i kylskåpet någon timme.

Ta ut moussen ur kylskåpet och vispa upp den tills den har samma konsistens som medelhårt vispad grädde.

Dela upp mangon i dessertskålar/glas. Lägg moussen i en spritspåse och spritsa sedan på moussen på mangon. Garnera med limeskal och lite riven kokos.
























//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar