söndag 12 oktober 2014

Cookie dough pumpkin cheesecake bars

Här kommer tredje receptet med pumpa på en kort tid. Pumpa gör sig så bra i sött!
Namnet är långt, men visst låter det gott?! Digistivebotten, pumpacheesecake och så ännu kakdeg ovanpå. Sött som bara den, men tokgott! Galet gott, verkligen. Ni måste testa det här, lova mig det.




Cookie dough pumpkin cheesecake bars:

Digistivebotten:

10 stycken digistivekex
50 g smör
1 msk kakao

Sätt ugnen på 175°c. Lägg kakorna i en plastpåse och krossa kexen till smulor med hjälp av en kavel.
Häll upp i en skål och blanda med kakao. Smält smöret och häll på kexsmulorna. Rör om. Klä en fyrkantig form med bakplåtspapper och häll upp smulorna i formen. Tryck ut smulorna i formen med fingrarna och pressa hårt.

Pumpacheesecake:

200 g färskost
1/2 dl strösocker
3/4 dl pumpapuré
1/2 tsk pumpkin pie spice mix (innehåller kanel, ingefära, nejlika och muskot)

Blanda ihop allt till cheesecakesmeten i en bunke. Häll ut ovanpå digistivebottnet och jämna till ytan.

Cookie dough:

75 g smör, mjukt
1 dl farinsocker
1/2 dl strösocker
1/2 krm vaniljpulver
1 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
75 g mörk choklad

Vispa smör, båda sockersorterna och vanilj fluffigt. Tillsätt ägget och vispa snabbt. Blanda de torra ingredienser, förutom chokladen, i en skild skål och tillsätt det sedan i smörblandningen. Rör ihop till en jämn deg. Grovhacka chokladen och rör till sist i. Bred ut kakdegen ovanpå cheesecakesmeten.

Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Cheesecaken ska vara klar och kakdegen ska vara gyllenbrun. Låt svalna och ställ i kylskåpet för att kallna. Skär sedan upp i bitar och servera!
Dom kan även frysas om du vill det.































//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar