lördag 21 februari 2015

Snickersbitar (utan raffinerat socker, mjölk och gluten)

Ikväll är det melodifestival igen, så varför inte testa dessa fantastiska snickersbitar? Helt utan raffinerat socker, mjölk och gluten, alltså mycket bättre för kroppen än vanliga snickers. Dom smakar underbart, lena och mycket smak av jordnötssmör vilket är något av det godaste som existerar!





Receptet kommer från den fina bloggen Hur bra som helst.

Snickersbitar:
ca 16 små bitar

Första lagret:
6 msk kokosolja
3/4 dl (rå) kakao
6 msk honung (eller agave)
4 msk jordnötssmör (välj ett utan socker, med endast jordnötter + salt!)
ev. kakaonibs

Andra lagret:
3 msk jordnötssmör
1 msk honung (eller agave)
1 msk kokosolja

Smält kokosolja och sötning i en kastrull på låg värme. Tillsätt kakao och jordnötssmör och rör ihop till en jämn smet. Tillsätt även kakaonibs om du vill ha det. Häll över smeten i en burk klädd med bakplåtspapper och låt stå i kylskåp eller frys 1 - 2 timmar eller tills den stelnat. När det första lagret stelnat rör du i en kastrull på låg värme ihop jordnötslagret och häller det över kakan. Strössla ev. lite flingsalt på toppen. Låt stelna ytterligare en stund i kylskåp eller frys. Skär upp bitar och förvara i kylskåp eller frys.






























//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar