torsdag 12 mars 2015

Stekt ananas med vaniljglass och rostad kokos

Något väldigt lättlagat. Något väldigt gott. En perfekt dessert till helgen låter det som! 
Behövs endast några ingredienser och vips, så har du en grymt god dessert. 

Stekt ananas med vaniljglass och rostad kokos:
2 - 3 port.

1/2 ananas
1 msk kokosolja
vaniljglass, välj din favorit! (jag använde en mjölkfri variant, Oatlys vaniljglass - supergod!!)
ca 1/2 dl kokosflingor

Börja med att skala och dela ananasen. Spara ena halvan och använd den andra. Skär ananasen i små bitar. Smält kokosolja i en stekpanna och lägg i ananasen. Låt den steka tills den blivit helt varm och blivit lite mjuk och gyllenbrun. Under tiden kan du rosta kokosflingorna gyllene i en annan stekpanna. Se upp så de inte bränns! När ananasen är klar, portionera upp i skålar och lägg på en eller två kulor vaniljglass. Strö på rostad kokos och servera omedelbart. 

En perfekt kombo med det varma som möter det kalla, mums.






























//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar