torsdag 2 juli 2015

Ananasblondies med mynta & citron

I söndags var jag väldigt sugen på att baka och då var det ju bara att ställa sig i köket och svänga ihop något sött och gott. Råkade hitta lite ananas i kylskåpet och kom då på dessa blondies med vit choklad, ananas, mynta och citron. Kladdiga, otroligt goda och fräscha. Alltså det perfekta bakverket  såhär nu i sommarvärmen som äntligen är här!




Jag dekorerade mina blondies med grädde och ananasblommor vilket blir väldigt snyggt. Enkelt är det också! *Skär bara bort skalet på ananasen, gör små urgröpningar i fruktköttet med ett kuljärn, skiva ananasen så tunt du kan utan att skivorna går sönder, lägg på ett bakplåtspapper och torka i ugnen, 125°c, ca 2 timmar. Vänd skivorna efter ungefär halva tiden och se till de ibland så de inte bränns. Lägg de sedan i ex. en minimuffinsplåt och låt de torka där över natten.

Ananasblondies med mynta & citron:

4 ägg
2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
en nypa salt
180 g smör
50 g vit choklad
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/4 ananas, finhackad
skal av 1/2 citron
hackad, färsk mynta

grädde och ananasblommor* till dekoration

Sätt ugnen på 175°c. Vispa ägg, socker, vanilj och salt fluffigt. Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull. Vispa ner smörblandningen i äggvispet, lite i taget. Se till att allt smör vispats in förrän du häller i mer. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en skild skål och rör ner det i smeten, rör till en slät smet. Tillsätt till sist ananashacket, citronskal och hackad mynta. Rör ihop. Klä en form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min. Kakan ska vara lite kladdig när den är klar. Låt svalna och skär sedan upp i rutor.




//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar